Dag 12: Gluiras

Gisteren had ik het plan opgevat om vandaag een bezoek te brengen aan Antraigues sur Volana, dat op ongeveer een uur rijden van de camping ligt, maar ik kreeg van de week het signaal dat de bandenspanning van de rechter achterband verminderd was en toen ik gisteravond de banden controleerde, merkte ik inderdaad dat die band nagenoeg leeg is. Ik heb even opgezocht waar de dichts bijzijnde Skodagarage is en dat is in Valence of Privas, beiden op ongeveer een uur rijden van de camping.

IMG_8336

Als ik brood ga halen vraag ik aan Christa, de eigenaresse of er misschien een plaatselijke garage is waar ik even naar toe zou kunnen om de band op spanning te brengen en zij zegt mij het aan haar man Theo voor te leggen en dan hoor ik het zo meteen wel.

Omdat internet bij mij in de caravan niet meer werkt, ga ik op het terras aan het reisverslag werken, maar het blijft een drama om bijvoorbeeld foto’s te plaatsen, maar met veel geduld lukt het in elk geval om het verslag van dag 8 te plaatsen.

IMG_8337

Als Theo langskomt, blijkt dat men bij het schoonmaken van de vakantiewoning achter mijn caravan, de versterker van het draadloze internet uitgezet te hebben Lachende emoticon met rollende ogen. Theo stuurt “een mannetje” die mijn band van lucht zal voorzien, zodat ik een stukje kan gaan rijden om te zien of de band al dan niet langzaam leegloopt.

IMG_8338IMG_8340

Al snel blijkt dat de lucht die er met de compressor ingepompt wordt, net zo hard er weer uit loopt. Er blijkt simpelweg een gat in de band te zitten. Theo neemt contact op met de garage waar hij zelf ook komt en daar kan de juiste band besteld worden en die is er dan morgen en dan kan men die er ook omheen leggen.

Het is inmiddels 10:30 uur als ik eindelijk kan gaan ontbijten.

IMG_8346IMG_8348

Omdat ik zo laat ontbeten heb, sla ik de lunch vandaag over en ik besluit om het pad dat vanaf de camping verder de berg oploopt te gaan verkennen.

IMG_8351

Dat geeft voor de derde keer deze vakantie een heel ander beeld van de camping.

IMG_8352

IMG_8356IMG_8355

IMG_8353

Er zijn erg veel vlinders, maar ze blijven nooit lang genoeg zitten om er een (goede) foto van te kunnen maken Knipogende emoticon.

IMG_8354IMG_8360

Dan zijn de paarden toch een stuk rustiger…..

IMG_8357

Ik loop dezelfde weg weer naar beneden, naar de caravan.

IMG_8361

De rest van de middag weer het bekende patroon van lezen en puzzelen. Om 17:00 uur ga ik aan de borrel. De temperatuur is dan om en nabij de 30 graden.

IMG_8370

Theo komt nog even langs om te vertellen dat de banden binnen zijn (net als in 2013 toen tijdens onze rondreis door Spanje en Portugal een van de banden van de Passat moedwillig was lek gestoken, moet ik in één keer twee banden afnemen). Ik bel om 17:15 uur met de leasemaatschappij, maar daar krijg ik te horen dat ik morgenochtend maar moet terug bellen. Ik kan morgenochtend vanaf 8:00 uur terecht bij de garage om de banden te laten monteren.

De avond breng ik op de inmiddels bekende manier door en om 22:30 uur houd ik het ook vanavond voor gezien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s